Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

www.sch.gr

Συμμετοχή της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας στην 6η Διεθνική Δραστηριότητα μάθησης, διδασκαλίας και κατάρτισης στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+

Στις 16-20 Μαΐου 2022, αντιπροσωπεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, με επικεφαλής την Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, κ. Μαρίνα Μπέση, και τη συμμετοχή 4 εκπαιδευτικών, έλαβε μέρος στην 6η Διεθνική Δραστηριότητα μάθησης, διδασκαλίας και κατάρτισης (Transnational Learning/Teaching/ Training Activity) που διεξήχθη στο Πάζαρτζικ της Βουλγαρίας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ ΚΑ201 με τίτλο Student Transition in Education Paths (S.T.E.P.) 2019-2022. Το Πρόγραμμα που συντονίζεται από τη Δ.Π.Ε. Θεσπρωτίας έχει ως στόχο να καταγράψει καλές εκπαιδευτικές πρακτικές που διευκολύνουν την ομαλή μετάβαση των μαθητών/μαθητριών από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό σχολείο στις επτά χώρες-εταίρους του προγράμματος.

Κατά τη διάρκεια της κινητικότητας, οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παραμυθιάς και του 5ου Νηπιαγωγείου Ηγουμενίτσας καθώς και εκπρόσωποι της Διεύθυνσης, επισκέφτηκαν το νηπιαγωγείο “Kalina Malina” στο Πάζαρτζικ και παρακολούθησαν βέλτιστες πρακτικές που αφορούν στη σχολική μετάβαση και την προετοιμασία των νηπίων για το Δημοτικό σχολείο. Επίσης, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το εκπαιδευτικό σύστημα της Βουλγαρίας και το πρόγραμμα σπουδών της Προσχολικής και Σχολικής Εκπαίδευσης της γειτονικής χώρας.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων, οι εταίροι είχαν επίσης τη δυνατότητα να επισκεφτούν το δημοτικό σχολείο “Ivan Batakliev” στο Πάζαρτζικ, το νηπιαγωγείο “Miroslava” στη Φιλιππούπολη και το ιδιωτικό Δημοτικό σχολείο και Γυμνάσιο “Britanica Park School” στη Σόφια. Οι εταίροι ξεναγήθηκαν στους χώρους των σχολείων, συνομίλησαν με συναδέλφους εκπαιδευτικούς, παρακολούθησαν μαθήματα και αντάλλαξαν πληροφορίες και ιδέες τόσο για τις πρακτικές μετάβασης όσο και για ευρύτερες εκπαιδευτικές πρακτικές που εφαρμόζονται τα σχολεία αυτά.

Τέλος, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την πρόοδο του προγράμματος και τον σχεδιασμό των επόμενων δραστηριοτήτων για την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω